Mijn beslommeringen

20. nov, 2017

Hatsikidee, het is weer maandag. Gisterenavond nog van alles via de sms zitten regelen voor vandaag. De weersvooruitzichten waren slecht en voor de jongens wat binnenwerk geregeld. Voor mijzelf op het kasteel een binnenwerkje. Dus iedereen onder de panne. Eerst naar de zaak om de papieren in te leveren en wat vuil af te voeren. Daarna naar Ambacht. De klant belde voor een prijsje voor de binnendeuren en die gaan we ook doen, kan ik gelijk door morgen. Vandaag is Jeanette jarig, gefeliciteerd zus. Lekker gewerkt en hert woonkamer raam is klaar. Annelies weer helemaal blij denk ik als ze thuiskomt. Jana kwam nog even buurteen en effe een lul praatje mee gehad. Uit, mijn werk even langs de opslag in Dort. Ik heb al twee weken de weekendtassen van de vakantie in de auto liggen. Deze in de opslag gezet en gelijk wat los spul voor de kerst meegenomen. Alleen nu nog 25 dozen halen. Van het weekend misschien vast een keer rijden. John was al thuis en eerst gaan douchen, ik had het best koud, ondanks datr ik de hele dag binnen heb gewerkt. Stampotje hutspot maken voor het eten. Ben verder een beetje lui. Ik wil eigenlijk nog veel doen, maar heb er geen zin in. Dus een luie avond dan maar.

19. nov, 2017

Lekker hoor, om halfacht pas uit mijn bed. De dag maar begonnen zoals elk weekend, met een lekker bakkie en een beetje op gang komen. Het weer ziet er veel belovend uit, zou mooi zijn als dat van de week doorzet, maar dat zijn niet de vooruitzichten. Johnny werd om halftien wakker en een ontbijtje gaan maken, eitje bakken, broodjes klaarmaken en een bakkie zetten. Documentaire zitten kijken van Jeremy Maxwell, een glas kunstenaar. Mooie docu. De dia’s van pa uitgezocht en gesorteerd in dozen gedaan. Kunnen we binnenkort met mijn broer en zus ze bekijken en kijken wie wat wil hebben. Ik wil ook proberen om er een paar te scannen naar de computer. Alles uitgezocht, douchen, aankleden en naar Dort. We hadden nog twee kaarten twv 25 eurries van de postcodeloterij, helemaal vergeten om te besteden. Vandaag de laatste dag, dus nog even langs de Appie in Dort om daar wat boodschappen te doen. Voor 25€ spullen uitgezocht om de kaarten te verzilveren, nog wat andere dingen erbij en wat lekkers voor bij de koffie. Gaan we afrekenen, blijken een aantal producten niet goed gescand of verkeert gegaan zijn. Dus nog even langs de klantenservice. Het ging om 10€. Kwamen ze er niet uit. Kaartjes verkeert in de winkel etc. ik was er klaar mee en de kaart daargelaten en weggegaan. Wat een kut winkel die AH. Daarna bij Ibu een bakkie doen. Gisteren even met Gerda zitten appen, hun gaan ook. Ze zijn net terug van vakantie naar oa Borneo. De vakantie verhalen en honderden foto bekeken. Ze hebben een mooie ereis gemaakt. Nog even bij Marja langs om een bakkie te doen. Ik wilde nog wat dunne takjes hebben en zij heeft een boom gesnoeid. Ik wil wat crea bea gaan doen met de kersstal voor de kerst. Mar was in de schuur aan het opruimen en een bakkie gedaan. Daarna naar huis. De papieren van de zaak invullen en vast wat eten opgezet. Daarna eten klaar maken en verder maak ik er een luie avond van. Maestro kijken en op tijd naar bed.

18. nov, 2017

Lekker geslapen en om halfacht eruit gegaan. Bakkie met een lekkere bolus van de bakker erbij. Beetje tv kijken en een ontbijtje gaan maken. Johnny wakker maken en samen ontbijten. Aankleden en zus komt ons halen om naar Duiven te gaan. Hier zit de grootste kerstshow van de Intratuin. Gaan we gezellig shoppen met zijn drieën. Tegen halftwaalf waren we er en het was al lekker druk. De entree van Halsteren is spectaculair en dat was hier eigenlijk niets. Je schommel door het gebeuren heen, de tableaus met huisjes waren heel mooi. We hebben voor mijn ouders een molen mee genomen die licht geeft en de wieken draaien. Halverwege een bakkie en een broodje gegeten op een pleintje met een ouderwetse kermis draaimolen en koek en zopie tentjes. Verder in de massa mee. Met de roltrap omhoog en dat was helemaal in sprookjessferen en was heel mooi aangekleed. Boven allemaal ballen en ballen en nog meer ballen. Nog wat klein spul meegenomen. Een doos met nostalgische paddenstoelen. Aan het eind koffie met wat lekkers en weer op naar huis. Tegen vieren weer thuis, Zus bedankt voor een leuke dag en het rijden. Ik had ook nog een hele leuke kerst notenkraker gekregen van haar. Toppie zus. Wioj gelijk door naar pa en ma om een bakkie te doen. Pa vond de molen erg leuk en met ma zitten beppen. De medicijnen regelen en pa ging maar weer eens de straat vegen. Wij naar huis, boodschappen doen. John ging even een uurtje liggen, hij was versleten en wilde vanavond leren. Ik lekker op de bank en maak er een luie avond van.

Ook met de stenen die jou weg versperren, kun je iets moois bouwen.

18. nov, 2017

 

Zo, de laatste dag van de week. Het is gelukkig vrijdag. Koffiezetten en op naar Bussum. Het was gelukkig weer niet druk en tegen zeven uur reed ik de straat al in. Eerst effe een bakkie pakken. Het was ongelofelijk koud. De meter gaf een vorst waarschuwing aan toen ik Bussum in reed. Eerst de garagedeuren bij gegrond en toen het dak op voor de dakkapel. Het hele dak stond vol met ijs. Het was spiegelglad. Gelukkig kwam ook het zonnetje door. Roland en John kwamen bij de buren iets in het washok timmeren en dat moest ik ook nog even schilderen. Nog een praatje staan maken met Jan Poel sr. Hij begreep me wel. Jeanette appte wat voor medicijnen pa gebruikte. Hij was onwel geworden bij de pedicure waar ze voor ma waren. Er zit daar ook een huisartsenpost en die vertrouwde het niet, dus is hij met de ambulance naar Dort gebracht. Een afwachten maar. Zus appte dat hij alweer praatjes had. Bij Vanessa bijna alles af, alleen de garagedeuren nog een keer aflakken. Bij de buurvrouw het washok twee keer gesausd en daar nog een bakkie gedaan voor dat ik wegging. Onderweg Jeanette bellen hoe het was en die waren al bij tante Theus. Nadat het Maasstad gebeld was mocht hij naar huis. Er is verleden jaar besloten dat hij alleen nog onder controle blijft bij de huisarts, dus mocht hij weer weg. Alleen zijn calcium was iets te hoog. Moest een pilletje minder nemen. Het was wat drukker onderweg dan gisteren. Nog even met Peter gebeld over de stand van zaken. En ja hoor, bleek het toch goed gevoeld te hebben. Hij heeft weer concessies gedaan met de prijs. Ik loop dis weer voor lul. Het komt erop neer dat ik heb lopen feesten en ze vind dat het zes jaar geleden niet goed geschilderd is. Als je kijk hoe nu de stand van het schilderwerk was. Is dat onzin. Het heeft met de lekkages te maken., waar ze nu weer last van hebben. Dus blij datr ik besloten heb om wat Poel betreft de stekker eruit te trekken. Thuis douchen en omkleden en naar Barendrecht. Daar even wat eten en met Otto naar de stad. We gaan met de kring naar de schouwburg, naar de voorstelling ‘La Dictudura de lo Cool’ met een voorbespreking vooraf. Het is een Chileense voorstelling. Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar het was een absurde, hilarische, provocerende, energieke, uitbundige en een geweldige voorstelling. Ze namen de bovenklasse op de hak op een geweldige manier. Feestend, snuivend, zuipend etc. Er was een Nederlandse boven vertaling, maar er gebeurde zoveel. Wat heb ik genoten. Je mist wel zo nu en dan, omdat ik ziet zo politiek onderlegt ben in de Chileens geschiedenis, maar wat geweldig. Na afloop met zijn allen nog lekker zitten borrelen in de foyer. We hadden geld teruggekregen van ons reisje naar Hamburg en dat hebben we nu lekker opgemaakt. Jongens bedankt voor een leuke avond. Sandro onderweg afgezet en Otto mij in Barendrecht. John was nog niet thuis uit zijn werk, maar ik ben lekker mijn mandje ingegaan.

 

17. nov, 2017

Het deed weer zeer vanmorgen, maar op naar Bussum. Terwijl ik de straat uitrijd begrijp ik dat ik mijn koffie vergeet. Pech dan. Het reed weer aardig aan en rond zeven uur was ik in Bussum. Eerst een balk koffie gepakt. De familie lag nog op 1 oor. Begonnen aan de garagedeuren. Daar heb ik een groot gedeelte van kaal gemaakt gisteren, en nu maar verder schuren en kitten vandaag. Het is een heel klusje. Ook het dakkapel aan de binnenzijde afgemaakt. Jammer dat het bleef miezeren, ik kon nu de buitenzijde van het dakkapel niet gronden. Donald belde over de kerstborrel en Piet zijn pensioen. Of wij nog wat doen. Maar de borrel van de zaak is woensdag en dan doen wij onderling een borrel op vrijdag. Verder regel ik niets, geef alleen maar weer scheven gezichten. Ik koop zelf wel een lekker fles voor hem. Op tijd naar huis, omdat ik naar de tandarts moet. Het blijk toch onze naaste buurman te zijn. Hoor ik net van een andere buurvrouw. Twee weken geleden is hij naar een verpleeghuis gegaan en nu al in een hospice. Wel triest hoor. Thuis douchen tandjes flossen en naar de tandarts. Zo kort ben ik al in geen drie jaar binnen geweest. Alles is onder controle en het zag er goed uit. Nog even met Marja bijgekletst. Die zit wel in een heel lastig parket. Wat makkelijks eten en nog de boompjes planten in de tweede krans. Gisteren was ik de kitspuit vergeten. Nog wat leuke takjes met bessen halen en dan zijn ze helemaal leuk. En dan is het weer tijd voor yoga. Was een pittig lesje, ik was gewoon dissie. Thuis nog effe lekker op de bank en dan is het weer tijd voor mijn mandje. John is pas laat uit zijn avonddienst.