Mijn beslommeringen

19. feb, 2018

De wekker ging en dat was het startsein voor een nieuwe werkweek. Aankleden, spullen klaarmaken en op naar Etten-Leur. Ik vond het erg koud en binnen was het daar ook niet warm. Vandaag wat wanden gesausd, plinten geschilderd en we hebt er nu ruim 1500m2 glasvlies en sausen inzitten. Aai was vandaag paneeltjes schilderen boven op het dak van het kantoor. Dat staat binnen en daar was het lekker warm. Tussendoor even wezen kijken en hij was lief bezig. Rond kwart over drie naar huis en nog even tanken onderweg. Toen ik ma belde bleek dat pa al een kleine twee uur wandelen was en hij was wat verward toen hij wegging zei ze. Hij liep op het oude patrimonium zag in zo snel en heb tegen ma gezegd dat ik er wel even heen zou rijden. Tussendoor Ibu gebeld en die verontschuldigde zich 100 keer dat ze mijn verjaardag was vergeten. We konden erom lachen en zei ook gelukkig. Toen ik op het dorp kwam zag ik dat hij al aan de Randweg liep en heb ik ma gebeld en besloten om hem te laten lopen. Hij was onderweg naar huis. Thuis stond Ibu met een heel verhaal op het antwoordapparaat ober mijn verjaardag. Even eten halen bij de super en aan het koken geslagen. Spruitjes, krootjes, aardappelen en kipfilet. Ik kreeg een appje dat er een kring lid uit een andere kring overleden was. Klaas is 56 jaar geworden. Hij heeft al verschillende keren kanker overwonnen en het bleek in januari weer terug te zijn. We hebben hem diverse keren meegemaakt in weekenden die Arjan organiseerde. Dat komt wel weer even aan hoor. Na het eten even bij de Gamma geweest om te kijken voor een zonwering voor mijn ouders. Maar dat is nogal ingewikkeld. Thuis lekker op de bank een paar afleveringen van de Big Bang Theory kijken en dan is het weer bedtijd.

 

19. feb, 2018

Ik werd wel even wakker toen John ging werken, maar viel weer in slaap. Tegen negen uur kwam ik er pas uit. Een ontbijtje maken en met een bak koffie eerst even op de bank nestelen. Vandaag ben ik 53 jaar geworden. John is werken en we vieren het later nog een keer groot. Verschillende telefoontjes en appjes om me te feliciteren. Zelfs een mailtje vanuit het hotel uit Indonesië waar we in Malang gelogeerd hebben. Ik heb wat lopen rommelen, een doos uitpakken en tv kijken. Ik maak er een relaxte dag van. Toch maar niet naar Bolnes gegaan en een film gekeken en toen in slaap gevallen. John kwam rond kwart over vier thuis en om half zes naar Ibu gereden en daar gegeten. Ze hebt niet in de gaten dat ik jarig bent vandaag, ze heeft nog niet gebeld en normaal is ze wel heel erg vroeg. We zouden bij Rasa wat halen, maar daar was het erg druk en Ibu liever een patatje heeft, hebben we dat gedaan. Bij Ibu gegeten n rond acht uur weer naar huis. Daar alles klaar maken voor morgen e, de luizenmoeder kijken. Het was een geweldige aflevering vond ik. En een aflevering van China gekeken en toen was het weer bedtijd. Einde van een rustige verjaardag, maar dat doen we in Mei dunnetjes over.

19. feb, 2018

Vanmorgen op mijn gemak begonnen. John ging werken en ik ben rustig opgestart. Beetje keutelen, opruimen, bakkie zetten, naar de bakker en een laat ontbijtje maken. Ik heb gelijk gebak meegenomen voor het praathuis. Een film gekeken en naar Bolnes voor de koffie. Nog even gestopt bij Roobol voor een Zonne screen voor ma, maar ze weet eigenlijk niet wat ze nu wil. Jeanette kwam er ook aan en gezellig een taartje met koffie. Ik heb Julia en Lucas net gemist bleek. Ze kwamen eraan tien ik wegreed, maar ik had ze niet gezien. Thuis even de schuur ingedoken om de shirts van De Kringen boven water te halen. We moeten nog wat bijbestellen en even kijken welke maten we nog hebben. Gelijk maar boodschappen gedaan en verse bloemen voor onszelf. Een pannetje kippensoep opgezet, want we mochten van Marja niet te veel eten. Ze viert vanavond haar verjaardag.  John was al vroeg thuis en hebben we eerst gegeten. Hij moest nog even rapporteren en ging nog even een uurtje liggen. Ik viel ook in slaap en rond half acht naar Marja voor haar verjaardag. Ze was erg blij met haar kado en het was gezellig. Ik kreeg ook al vast voor mijn verjaardag een cadeaubon van die kledingzaak waar ze geweest waren. In een persoonlijke verpakking met mijn naam en snor erop. Ze had allemaal lekkere hapjes en John zat te genieten van de hartige taart. Toen we naar hus gingen bleek ik al 10 minuten jarig. Ik werd gefeliciteerd en zijn we naar huis gegaan. Daar was het bedtijd. John moet morgen weer werken.

Alles heeft zijn schoonheid, maar niet iedereen ziet haar.

17. feb, 2018

Vanmorgen net voor de wekker pas wakker, dat is echt weken geleden. Gelukkig laatste daagje vandaag en dan is het weekend, maar een heel druk weekend. Eerst naar Sliedrecht de papieren inleveren en behang ophalen. Met Geit en Sander even een bakkie gedaan en doorgereden naar Etten-Leur. Alles uitladen en met Aai de laatste wanden gesausd. Daarna is Aai op een andere plek daar panelen gaan schilderen en ik aan de plinten begonnen. Tussen de middag heeft Aai wat lekkers gehaald en de middag vloog om. Veel geappt vandaag, en rond kwart over drie richting huis. We waren net op tijd, er was een ongeluk op de A27 en het begon al drukker te worden. Rond vier uur thuis en eerst even douchen. John was wandelen en toen hij thuiskwam even naar het dorp. Hij had vandaag met Marja een nieuw winkeltje ontdekt. Marja is vandaag jarig en ze waren even koffie wezen drinken op het dorp. Hij wilde die aan mij laten zien. Hij had er een verjaardagscadeau gekocht voor me. En ja, John kan niet liegen en ik had gelijk door wat hij gekocht had. En ik moest zeggen dat ik hem niet leuk vond. Maar hij hoefde niet te treuren, ik ging natuurlijk weer met 2 truien en 1 jas de deur uit. Wat een leuke winkel, daar kom ik vaker terug. Niet heel goedkoop, maar erg leuke dingen. Nog even om het hoekje gekeken bij de dames versie van de winkel en wat gegeten op het dorp. Erica appte dat ze ons rond acht uur ophaalt voor Lotte haar verjaardag. Naar huis en toch mijn kado nog even gepast, maar nee het is niet wat ik leuk vind. Ik vind het wel zielig, we kunnen nooit wat kopen voor elkaar. We hebben zo’n persoonlijke smaak. Dus gaan we hem ruilen. Even opfrissen en rond acht uur naar Brielle. Lotte is vandaag 18 jaar geworden. Erica en Kees kwamen ons halen. Het was niet zo heel druk, familie en later kwamen er ook nog vrienden. Met Timo bij staan kletsen, geweldig hoe die in zijn leven zit. Zo out the box. Lotte heeft het erg naar haar zin in de hotelbranche. Dan worden de kids ineens erg groot. Met Caroline zitten praten, die had ik al heel lang niet gezien en het verhaal van onze reis met Ibu naar Indonesië. Zij komt uit het stukje stad waar Ibu vandaan komt. Met Tante Magda ook weer bijgepraat en toen was het weer tijd om naar huis te gaan. Lekker mijn mandje in.

15. feb, 2018

En dan is het weer donderdag. De week gaat wel snel hoor. Het weer is triest, het regent. Op naar Etten-Leur. Eerst en bakkie en samen met Aai de wanden gaan sausen. We hebben een hoop gedaan en het schiet al aardig op. We liepen er bijna uit, maar heb er wat werk bij kunnen ritselen, zodat we er nog wat langer blijven en waarschijnlijk door kunnen met de volgende fase. Anders weet je ook niet waar je terecht komt en misschien wel een buiten klus. We hebben een hoop wanden klaar nu, aardig wat meters gesmeerd. Eind van de middag had ik echt stalpoten en zijn we lekker naar huis gegaan. John was wat later en ik heb vast wat gegeten voordat ik naar yoga gaat. John heeft even snel wat gegeten en ging naar een lezing in de bibliotheek in Dordrecht over beeld denken. Ik naar yoga weer alles soepel maken. Het was een pittige yang les. Ik wordt steeds leniger en in balans. Nog even en dan vouw ik me helemaal dubbel.  Helemaal duf weer naar huis en daar alles klaar gemaakt voor morgen en nog even op de bank ploffen. Het was wel erg lekker, maar ben gewoon kapot.