Mijn beslommeringen

17. sep, 2017

Om half negen was ik weer wakker en dacht dat ik wel een duffe kop of een kater zou hebben. anderhalf á twee flessen witte wijn, dat lever toch wel een kater op, maar het viel alles mee. Eerst even een bakkie genomen en een documentaire zitten kijken over de Oecrainische danser, Sergei Polunin. Een geweldige ballet danser die aan de drugs en drank gegaan is en nu ook gestopt. Hij heeft een hele mooie en ontroerende  afscheidsvideo gemaakt. Mooie docu. Nog even wat bankzaken gedaan. Contributies en andere betalingen regelen. Het was mooi weer om mijn auto te gaan wassen. Hij wordt volgende week bestikkert met een nieuwe reclame, dus ja, dan moet je hem wel schoon afleveren. Nog even bij pa en ma gekeken en weer naar huis. Een film gekeken, wat gegeten, mijn blog bijwerken en André kwam een bakkie doen. Daarna mijn blog aftypen en online zetten en Heel Holland Bakt nog even kijken. Dan is het weer bedtijd.

17. sep, 2017

Om half negen was ik er uit vanmorgen. Lag er ook pas na 1 uur in. Effe een bakkie gezet en naar de bakker voor verse broodjes. Samen met John ontbeten en boodschappen gedaan. John moest vanmiddag werken en ik mijn vader gaan halen om met hem naar de kapper te gaan. Bij Marja weer even bijgekletst en na de kapper even bij tante Theus wat spullen van ma afgeven. Ma was wat rusteloos en zij we niet lang gebleven. Bij Sikkens nog even wat verf uit de kluis halen en pa weer thuis brengen. daar een bakkie gedaan. André was er ook. Ik had voor ons en ma een soort smooty maker gehaald bij de Lidl, maar die van ma deed het al niet meer. Thuis even die van mij testen, die deed het wel, sus die van ma terug gebracht. Kreeg mijn geld terug. Er stonden alleen nog twee aangebroken dozen. Verder wat tv gekeken en gerelaxt. Erica zou mij tegen achten ophalen om naar Tannet te gaan. Belde André dat pa weer ergens in IJsselmonde liep te wandelen en al ruim anderhalf uur weg was. Terwijl ik op Erica en Kees wachtte zag ik dat hij de Beverwaard weer inliep en richting huis ging. André wilde hem opvangen,maar is maar naar ma gereden. Wij naar Brielle waar Tannet haar 50e verjaardag vierde in een kroegje in Brielle. Het was een erg gezellig avond en een leuk feestje. Een hoop oude bekende, vrienden van vroeger en gezellig met heel veel weer bijgepraat. Leuk om Timo weer te zien, die hen ik al veel te lang niet gezien en geweldig om te horen hoe hij zijn leven in Rotterdam op aan het bouwen is. Om twaalf uur werd het lang zal ze leven ingezet en was ze echt 50 jaar. Feliciteren en toen kreeg ik het ineens te kwaad. Tannet was nu 50, Syl was er 49 en is zou in januari 50 geworden zijn. Dus ja, tranen en even naar het toilet gegaan en in de hal gaan zitten. Daar kwam Frannie even bij me zitten en ja, we moeten weer verder. Maar wel weer goed om het zo even te beseffen dat we het leven moeten plukken. Terwijl ik zeg dat ik een wijntje gaat halen en de bar inloopt starten ze Hazes in met Leef. Hoe toepasselijk kan je het hebben. Een heerlijk avondje gehad, met te veel witte wijn en heel veel oude bekende gesproken. Dit had ik even nodig. Braafie bedankt. Over éénen weer richting Ridderkerk en ik werd netjes voor de deur afgezet. Ik was toch wel behoorlijk aangeschoten, laten we het zo maar zeggen. John lag een film te kijken. Hij had avond dienst gehad en wat vervelende dingetjes met een paar collega's. Hij had zich ingehouden,m maar de volgende keer zou hij het niet pikken. Het zijn er een paar die blijkbaar de kantjes er van af lopen en zijn reputatie is hem al vooruit gesneld. Hij liet het gaan en is wel blij om er te werken. Ik gaan slapen en John heeft zijn film afgekeken.

Als je niets leert van het verleden, zul je in de toekomst telkens nieuwe lessen krijgen.

17. sep, 2017

Vanmorgen eerst over Sliedrecht gereden. De papieren inleveren en nog wat voorraad oppikken. Bij Sikkens nog wat verf aangehaald en doorgereden naar Ridderkerk. Richards was alleen, Piet was vrij vandaag. Rond elf uur even tussendoor naar de Chiropracter geweest. Hij heeft me nu wel erg veel pijn gedaan ij mijn arm. Maar niet zeuren. Zachte heelmeesters maken tenslotte stinkende wonden. Ben tenslotte een echte vent. Terug naar Richard om daar de middag vol te maken. Op tijd naar huis en met John  wat gaan eten op het dorp. John thuis gebracht en doorgereden naar Oud Beijerland voor de kringavond. we waren met zijn zessen en was gezellig. Otto was er erg blij mee en heeft hem veel steun opgeleverd. Ma belde om even ober elf uur dat pa helemaal in de war was. Ik heb hem even aan de telefoon gehad en ze zouden naar bed gaan. Ben voor de zekerheid toen ik naar huis ging om half 1 nog even over Bolnes gereden, maar ze lagen al op bed. John was nog wakker, hij had alle strijk afgewerkt en lag een film te kijken. Nog even wat drinken en naar bed maar weer.

17. sep, 2017

Een hoop gedaan vandaag en halverwege de morgen kwam Peter nog wat werk opnemen. Arie had de helft maar opgenomen. In plaats van koffie rond half twaalf een vers kopje soep op. Ze had hem net vers gemaakt en we moesten gewoon pakken. en dat doen we dan ook. Richard kwam helpen tegen de middag en is er morgen ook. Was weer versleten toen ik thuis kwam en even benden wat voor het eten gehaald en makkelijk gegeten. Om kwart over zeven moest ik weer naar Yoga. Ik was eigenlijk te moe, maar ben blij dat ik weer gegaan ben. Ik heb het wel gemist. Het was lekker en thuis nog even gezeten voordat ik mijn mandje indook.

17. sep, 2017

Eerst wat schilderen aan de keuken en rond de middag naar huis om even te douchen en naar de Chiropracter. Het gaat al beter vind ik en hij heeft me flink te pakken gehad. Hij was tevreden en adviseerde om het even rustig aan te doen. Dus lekker naar huis gegaan en een uurtje gespijbeld. Wel nog even het boodschappen briefje bij ma opgehaald en daarna een uurtje op de bank. Nog effe mate Peter en Rene geappt, die gaan met vakantie. Toen John thuis kwam zijn we eerst naar Ambacht gereden om bij de Woonwulp verf op te halen voor mijn werk. Boodschappen doen in Slikkerveer bij de AH en die bij ma brengen. Even wat drinken en bij Broer&Zus wat gaan eten. Maar die waren door omstandigheden dicht en zijn we doorgereden naar de Gamma. John moest iets voor zijn werk hebben, maar dat hadden ze niet De Hornbach had het ook niet en toen we toch in Alblasserdam waren, bij de grote gele M maar wat gegeten. Thuis nog even op de bank. Ik zou het tenslotte rustig aan doen na de Chiropracter.